Piškotki in politika zasebnosti

Piškotki

Na spletni strani uporabljamo naslednje piškotke:
Piškotek seje
Piškotek seje se uporablja za prepoznavo vaših vnešenih podatkov na naši spletni strani. 
Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo naših piškotkov. V kolikor piškotkov ne želite uporabljati si te lahko izklopite v vašem spletnem brskalniku. Podrobna navodila za izklop piškotkov najdete v pomoči vašega spletnega brskalnika.

 

Politika zasebnosti

Ta politika zasebnosti ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih kot Kmetija Camplin upravljalec zbira od vas, ko vnesete svoje osebne podatke ob vzpostavitvi stika z nami preko kontaktnega spletnega obrazca za namen oddaje povpraševanja ter ob prijavi na e-novice.

Upravljajvec

Upravljavec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu podatkov in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov – GDPR je:
IGOR CAMPLIN - nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji
Za: Igor Camplin
Bogojina 107, 9222 Bogojina, Slovenija
Telefon: +386 31 512 904
E-pošta: info@kmetija-camplin.si 

Osebni podatki in namen njihove uporabe

  1. V kolikor želite na naši spletni strani oddati povpraševanje v meniju »POVPRAŠEVANJE«, morate v spletni obrazec vnesti naslednje osebne podatke: ime in priimek, e-poštni naslov in telefonsko številko. Podatki so uporabljeni izključno za namen odgovora na povpraševanje. 

  2. V kolikor želite prejemati obvestila o novostih, aktualnih ponudbah, akcijskih ponudbah, aktivnostih in drugo, se na ta obvestila prijavite v meniju »E-novice«. V tem primeru posredujete e-poštni naslov. Podatek je uporabljen izključno za namene pošiljanja omenjenih obvestil.

  3. Ponudniki nastavnitvenih dejavnosti smo v Republiki Sloveniji po zakonu obvezani k prijavi gostov in vodenju knjige gostov ( http://evem.gov.si/info/podpogoji/drugiPogoj/14172/prikaziDrugiPogoj/ ). Ob prihodu gostov je vsak lastnik nastanitvenega obrata (ali od njega pooblaščena oseba) dolžna prijaviti vsako osebo, ki bo bivala v nastanitvenem obratu preko aplikacije eTurizem na spletni strani AJPES-a. Podatki, ki se posredujejo, so ime in priimek, datum rojstva, državljanstvo ter oblika in številka osebnega dokumenta. Ti podatki se hkrati zabeležijo v knjigo gostov, do katere ima upravljalec dostop na spletni strani AJPES-a in jo hkrati hrani v tiskani obliki.

Upravljavec spoštuje vašo zasebnost in je zavezan, da pri zbiranju, hrambi in obdelavi osebnih podatkov ravna skrbno in v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov. Ker obstajajo v spletnem informacijskem sistemu Kmetija Camplin določene povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso neposredno vezane na Kmetija Camplin, upravljavec ne prevzema nikakršne odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.
Da bi preprečil nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranil natančnost osebnih podatkov in zagotovil njihovo ustrezno rabo, upravljavec uporablja ustrezne tehnične in organizcijske postopke za varovanje podatkov, ki jih zbira. Upravljavec pa ne more popolnoma izljučiti morebitne zlorabe podatkov, saj je internet navkljub varnostnim ukrepom in varnostnim komunikacijskim protokolom nepredvidljiv medij.

Soglasje in čas hrambe osebnih podatkov

Posameznik, ki je posredoval svoje osebne podatke v zgoraj naštetih primerih, je s posredovanjem podal svoje jasno in nedvoumno soglasje za hrambo in obdelavo podatkov. Obdelava je na ta način zakonita po členu 6 (1), (a) Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

  1. Soglasje za obdelavo osebnih podatkov v primeru oddanega povpraševanja na spletni strani Kmetija Camplin je podano s potrditvijo na gumb »Pošlji«. Pridobljeni podatki se v primeru potrditve rezervacije hranijo do datuma odhoda. Na ta datum je posameznik pozvan k pisni privolitvi za nadaljnjo obdelavo podatkov. Če le-to zavrne, se pridobljeni podatki izbrišejo. V primeru povpraševanja, ko do dejanske potrditve rezervacije ne pride, pa se pridobljeni podatki hranijo za čas komunikacije s posameznikom in se izbrišejo takoj, ko posameznik zavrne rezervacijo. 

  2. Soglasje za obdelavo osebnih podatkov v primeru prijave na e-novice je podano z označbo polja »Soglašam, da me obveščate o novostih, aktualnih ponudbah, akcijskih ponudbah, aktivnostih in drugih stvareh« in potrditvijo na gumb »Prijava«. Posameznik lahko svoje soglasje kadarkoli umakne s klikom na povezavo »Odjava od e-novic«, ki se nahaja v nogi vsakega sporočila, ki ga prejme od Kmetija Camplin.

  3. Soglasje za obdelavo osebnih podatkov za potrebe prijave osebe, ki biva v nastanitvenem obratu, in vodenja knjige gostov je podano s predložitvijo osebnega dokumenta posameznika na vpogled.

Pridobljeni podatki se hranijo do konca tekočega koledarskega leta in še naslednje eno (1) koledarsko leto ( https://www.ip-rs.si/vop/caz-hrambe-op-v-evidenci-hotelskih-gostov-3064/ ). Po preteku tega obdobja se knjiga gostov v elektronski obliki izbriše, knjiga gostov v fizični obliki pa uniči.

Vaše pravice

V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) imate pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov, pravico do popravka, pravico do izbrisa, pravico do prenosljivosti, pravico zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov in pravico do ugovora.
Pri uveljavljanju vseh vaših pravic ali pri pridobivanju dodatnih informacij oddajte vlogo po navadni pošti na naslov: IGOR CAMPLIN - nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji, Bogojina 107, 9222 Bogojina ali po elektronski pošti na e-naslov: info@kmetija-camplin.si. Vašo vlogo bomo obravnavali in nanjo odgovorili v skladu z GDPR.
Če menite, da so kršene vaše pravice ali predpisi o varstvu osebnih podatkov, se lahko pritožite pristojnemu državnemu organu:
Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije (Zaloška 59, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, faks: 01 230 97 78, e-pošta: gp@ip-rs.si).